top of page
  • Writer's pictureΠαιδιά, μένουμε σπίτι!

Να σου πω ένα παραμύθι;

Updated: Apr 2, 2020



Η αγαπημένη των παιδιών αλλά και όλων μας, Ξένια Καλογεροπούλου επέλεξε, ξαναέγραψε και αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραμύθια από όλον τον κόσμο.

Μπορείς να ακούσεις “Το Σπίτι με τις Γάτες” ή “Το μαγικό πινέλο” και να μάθεις τι συνέβη όταν ο Γιακούμπ κορόιδεψε μια γριά με μεγάλη μύτη; Πώς ο Μα Λιανγκ νίκησε τον άπληστο αυτο-κράτορα; Γιατί τραγουδούν γάτοι, γάτες και γατάκια;


Μια ακόμα εξαιρετική σειρά είναι «Τα Ωραιότερα Παραμύθια», από το κανάλι της Cobalt Music ‘Cobalt Kids’, στο οποίο θα βρεις δεκάδες κλασικά παιδικά τραγούδια και παραμύθια, μεταξύ των οποίων τα: «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Η κοκκινοσκουφίτσα», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» κ.ά.


Στην ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη θα βρεις πολλά παραμύθια που μπορείς να ακούσεις και να ψάξεις για βιβλία που σε ενδιαφέρουν βάσει ηλικίας ή ενδιαφερόντων ή ακόμα και μεγέθους του βιβλίου!

Έτσι μπορείς να ακούσεις τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, τον «Φεγγαροσκεπαστή» του Ερίκ Πιμπαρέ και άλλα πολλά! Τόσα πολλά που σίγουρα θα βρεις κάποιο αγαπημένο σου!


Επίσης Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, θα έχει μαζί του ανθρώπους του βιβλίου, συγγραφείς και εικονογράφους, που θα επιλέγουν από τη βιβλιοθήκη τους ένα παιδικό βιβλίο που αγαπούν και θα μας αφηγούνται το αγαπημένο τους απόσπασμα.

Από τις 2/4 και για κάθε ημέρα του Απριλίου θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Δικτύου στο Youtube και μία νέα συναρπαστική αφήγηση. Δες περισσότερα εδώ.


Το Ελληνικό Τμήμα αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα τμήματα του παγκόσμιου κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και είναι βαθιά συνδεδεμένο με τον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μας προτείνει 5 από τα καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Τη λίστα μπορείς να τη δεις εδώ.


Αν πάλι θες να κανονίσεις, για την οικογένειά σου, βραδιά με παραμύθια που έχουν γίνει κινούμενα σχέδια μπορείς να διαλέξεις μεταξύ των ιστοριών του Ιούλιου Βερν, που είναι γεμάτες περιπέτειες και μυστήριο από εδώ, ή κάποια από τα διαχρονικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από εδώ, ή ακόμα κάποιον από τους διδακτικούς μύθους του Αισώπου από εδώ.


Τέλος, η αγαπημένη σκηνοθέτιδα παραμυθιών, μεταξύ άλλων, Κάρμεν Ρουγγέρη ανέβασε την τελευταία της παράσταση «Το βαλς με τα παραμύθια» για να την απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι όσο μένουμε σπίτι!




Μην ξεχνάς ότι εδώ θα βρεις το καταπληκτικό αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και του Θιάσου Παιδικό Στέκι.


Τι λες λοιπόν; Βρήκες το αγαπημένο σου παραμύθι;


Και αν δεν το βρήκες, μήπως να γράψεις το δικό σου; Δες πώς γίνεται εδώ.



1,196 views0 comments
bottom of page