top of page
  • Writer's pictureΠαιδιά, μένουμε σπίτι!

Ένα μουσείο της φύσης στο σπίτι!

Updated: Mar 20, 2020

Μήπως μαζεύεις κοχύλια ή περίεργες πέτρες ή καρπούς από διάφορα σημεία που πας διακοπές;


Πώς σου φαίνεται η ιδέα να φτιάξεις ένα μουσείο με όλα αυτά;

Μπορείς να τα κολλήσεις σε χαρτί του μέτρου ή σε κάποια κορνίζα και να γράψεις για το καθένα πού και πότε το βρήκες.

Ακόμα μπορείς αντί για μουσείο να φτιάξεις έναν χάρτη και να τοποθετήσεις αυτά που έχεις μαζέψει στην περιοχή που τα βρήκες!


Ετοιμάσου να ξεναγήσεις την οικογένειά σου στο μουσείο των αναμνήσεών σου!


Αν πάλι γενικώς σου αρέσει να συλλέγεις πράγματα όπως τάπες, μινιατούρες, κοχύλια κ.α. συνέχισε να το κάνεις γιατί θα κερδίσεις πολλά περισσότερα από μια συλλογή:

Αίσθημα αυτονομίας. Τα αντικείμενα αυτά είναι δικά σου και τα προσέχεις, τα καθαρίζεις, τα ταξινομείς, τα αποθηκεύεις, τα δανείζεις.

Αυτοπροσδιορισμός. Τα περισσότερα αντικείμενα της συλλογής σου είναι γεμάτα αναμνήσεις και σε φέρνουν πιο κοντά σε κάτι που έχεις αφήσει το δικό σου στίγμα (το καλοκαίρι, το εξοχικό σας, τους φίλους σου στο νησί κοκ.). Μπορείς, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα ως αφορμή να μιλήσεις στους δικούς και στους φίλους σου για τις αναμνήσεις και όσα σου θυμίζουν.

Κοινωνικοποίηση. Με αφορμή τη συλλογή σου μπορείς να κάνεις νέους φίλους με τα ίδια ενδιαφέροντα ή ακόμα να κάνεις μια ωραία αρχή για συζήτηση.

Κατανόηση. Μέσα από τις συλλογές σου συγκεντρώνεις γνώσεις, απομνημονεύεις, συγκρίνεις, ταξινομείς με ειδικά κριτήρια. Αναπτύσσεις δηλαδή την κριτική και αναλυτική σου σκέψη, κάτι που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο!


Ήξερες οτι με ένα κλικ μπορείς να επισκεφτείς το Εθνικό μουσείο Φύσης και Επιστημών στο Τόκυο της Ιαπωνίας; Μπες εδώ και ξεκίνα τη βόλτα στο μουσείο!


Φωτογραφία εξωφύλλου από: https://www.hisour.com/

210 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page