top of page
  • Writer's pictureΠαιδιά, μένουμε σπίτι!

Τρεχάτε ποδαράκια μου...

Updated: May 13, 2020


Θες λίγο να κουνήσεις χέρια, πόδια;

Να ξεφύγεις από την οθόνη;

Να τρέξεις, να χοροπηδήσεις, να κυλιστείς;

Σου βρήκαμε μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω και μπορείς να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία, το κέφι και τα άτομα που θα είστε!

Κάνε σαν...

1. Φτιάξε τετράγωνα στο πάτωμα με χαρτοταινία σε απόσταση όσο δύο τεράστια βήματά σου ή και ακόμα πιο μακριά! Μπορεί να μην είναι όλα στο πάτωμα αλλά κάποια πάνω σε σκαμπό ή στο τραπέζι (αρκεί να είναι σταθερό), στις σκάλες, σε διάφορα δωμάτια.

2. Κατέβασε το ζάρι από εδώ, εκτύπωσε το και δες τις οδηγίες για να το φτιάξεις στο βίντεο.

3. Το παιχνίδι ξεκινάει από το πρώτο τετράγωνο/θέση που έχεις φτιάξει.

4. Πέτα το ζάρι και αναλόγως τι θα σου τύχει κάνε και την αντίστοιχη κίνηση για να φτάσεις στην επόμενη θέση. Δηλαδή πήγαινε σαν καγκουρό ή σαν βάτραχος κλπ.

5. Αν σκεφτείς άλλες εντολές για κινήσεις μπορείς να κατεβάσεις το κενό ζάρι και να τις γράψεις πάνω στις πλευρές του. Εννοείται πως μπορείς να το παίξεις με τα αδέρφια σου ή και τους γονείς σου!

6. Αν δεν θες να κάνεις κατασκευή μπορείς να κόψεις 9-10 χαρτάκια που μέσα να γράψεις εντολές όπως: πήγαινε με κουτσό, περπάτα με τα χέρια, χωρίς να ακουμπήσεις στο πάτωμα, χοροπήδησε σαν βάτραχος, κρατώντας ένα κουτάλι με μπαλάκι με το στόμα και άλλα που μπορείς να σκεφτείς. Σε κάθε θέση τράβα ένα χαρτάκι στην τύχη και κάνε την αντίστοιχη κίνηση.


Παραλλαγή: Μπορείς να βάλεις εμπόδια μεταξύ των θέσεων ή και κάποια σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσεις με το χέρι, όπως ένα μπαλόνι που κρέμεται από ένα ψηλό σημείο.

Επίσης μπορεί να ρίχνεις μια φορά το ζάρι και να πρέπει να κάνεις όλη τη διαδρομή με την κίνηση που θα σου τύχει.


Άλμα εις… ταινία!

Βάλε διάφορες παράλληλες γραμμές από ταινία στο πάτωμα.

(Ας πούμε 5-6 με απόσταση 20 εκατοστά η μία από την άλλη)

  • Αν στέκεσαι στην πρώτη πόσο μακριά μπορείς να πηδήξεις;

  • Σε ποια γραμμή έφτασες;

  • Αν πάρεις φόρα και πηδήξεις πάλι από την πρώτη πήγες πιο μακριά;

  • Για δοκίμασε με το ένα πόδι!

  • Τώρα δοκίμασε ανάποδα, δηλαδή στάσου με την πλάτη στις γραμμές και προσπάθησε να πηδήξεις προς τα πίσω!

Όσες περισσότερες φορές προσπαθήσεις τόσο καλύτερα θα τα πας!


Τένις… εσωτερικό!

1. Πάρε μια πλαστική σπάτουλα ή φτιάξε μια ρακέτα κολλώντας με χαρτοταινία ένα χάρτινο πιάτο σε ένα χάρακα. Επίσης θα χρειαστείς ένα μπαλόνι ή ένα ελαφρύ μπαλάκι.

2. Στάσου μπροστά σε ένα ελεύθερο τοίχο και “σέρβιρε” το μπαλόνι με την ρακέτα ώστε να κάνει γκελ στον τοίχο και να επιστρέψει σε σένα. Συνέχισε και μέτρα πόσες φορές μπορείς να το επαναλάβεις χωρίς να πέσει το μπαλόνι κάτω.

Μπορείς εννοείται με 2 σπάτουλες ή ρακέτες να παίξεις το παιχνίδι με 2 άτομα!


Μπόουλιγκ με ποτήρια!

  1. Φτιάξε μια πυραμίδα από ποτήρια χάρτινα ή πλαστικά που έχεις ήδη στο σπίτι. Αν δεν έχεις, βρες άλλα αντικείμενα, όμοια μεταξύ τους, όπως κυβάκια από κάποιο παιχνίδι ή κουτιά από παπούτσια ή καπάκια επιτραπέζιων παιχνιδιών.

  2. Στάσου σε μια απόσταση που είναι απαιτητική για σένα και με ένα μπαλάκι προσπάθησε να ρίξεις την πυραμίδα είτε σπρώχνοντάς το να τσουλήσει, είτε πετώντας το. Μπορείς να ορίσεις πόσους πόντους κερδίζεις αν ρίξεις ένα, δύο ή όλα τα ποτήρια και εννοείται μπορείς να προσκαλέσεις όλη την οικογένεια σε μια βραδιά μπόουλινγκ.

Παραλλαγή: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ζάρι από το “κάνε σαν…” για να σου υποδείξει τι κίνηση θα πρέπει να κάνεις για να ρίξεις τη μπάλα.


Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις και πώς θα παίξεις μπάσκετ μέσα στο σπίτι, πώς θα φτιάξεις το δικό σου τουίστερ, τι μπορείς να κάνεις με ένα σχοινάκι, πώς να παίξεις κουτσό μέσα στο σπίτι και πώς να φτιάξεις έναν λαβύρινθο στο διάδρομο!


 

Τι πετυχαίνω με αυτή τη δραστηριότητα:

Σωματική άσκηση, συνδυασμό αδρής και λεπτής κίνησης, διαχείριση ήττας

 

Ιδέες και φωτογραφίες από whatmomslove.com και από zululandobserver.co.za

Εικόνες ζαριού από www.freepik.com

Φωτογραφία εξωφύλλου από huggies.com


988 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page