top of page
  • Writer's pictureΠαιδιά, μένουμε σπίτι!

Πούλησε το ή χάρισε το!


Σου αρέσουν πολύ τα origami και έχεις κάνει πάρα πολλά;

Έχεις τρελαθεί με τα μικρά σου lego και έχεις φτιάξει πολλές μικρές κατασκευές;

Σου αρέσει το mikado και έχεις φτιάξει περισσότερα από ένα;

Έχεις πωρωθεί με τις χάντρες που ξαναβρήκες στην ντουλάπα σου και έχεις φτιάξει πολλά κοσμήματα;

Στήσε το δικό σου μαγαζί! Ναι, ναι μπορείς να στήσεις το δικό σου μαγαζί.

Και αν ο προβληματισμός σου είναι σε ποιον θα πουλήσεις η απάντηση βρίσκεται στην διαδικτυακή επικοινωνία.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Βήμα 1ο

Έχεις φτιάξει πάρα πολλά κοσμήματα: βρες ένα ωραίο τρόπο και ένα ωραίο σημείο στο σπίτι να τα εκθέσεις. Η διαδικασία αυτή απαιτεί όλη τη δημιουργικότητα σου και όλη τη φαντασία σου: Το τραπεζάκι του σαλονιού μπορεί να γίνει ραφιέρα, το αρκουδάκι σου το μοντέλο και εκείνη η μονόχρωμη μπλούζα σου το πανί που θα αναδείξει τα χρώματα των κοσμημάτων σου! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια, βιβλία ή κουτιά από τα παιχνίδια σου.


Βήμα 2ο

Η κοστολόγηση των δημιουργημάτων σου. Σε αυτό το σημείο λειτούργησε με την καρδιά σου και σκέψου τι σου λείπει: αγκαλιές, φιλιά, παραμύθια, τραγούδια, αινίγματα, ιστορίες.

Κάθε κόσμημα λοιπόν έχει το δικό του αντίτιμο που μπορεί να είναι 2 αγκαλιές, 5 φιλιά ή ένα τραγούδι και ζωγράφισε το με τον τρόπο σου δίπλα στο κόσμημα.




(Πάτα το βελάκι για να δεις τις φωτογραφίες)

Βήμα 3ο

Η φωτογράφηση των προϊόντων σου. Διάλεξε την καλύτερη οπτική γωνία και ανάδειξε το προϊόν.


Το μόνο που σου απομένει είναι να στείλεις τις φωτογραφίες ηλεκτρονικά στους φίλους σου ή σε όποιον νομίζεις πως θα τον ενδιαφέρει να “αγοράσει” (νονό, θεία κλπ).



Ο τρόπος αυτός αγοραπωλησίας (δίνω κάτι και παίρνω κάτι που χρειάζομαι) ήταν η αρχή του εμπορίου και ονομάζεται αντιπραγματισμός ή ανταλλακτικό εμπόριο.

Η ανταλλαγή δηλαδή προϊόντων γίνεται χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος και δίνω κάτι που έχω σε αφθονία για να προμηθευτώ κάτι που δεν έχω ή μου λείπει.

Εσύ ξέρεις ή μπορείς να υποθέσεις πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα νομίσματα στην αρχαία Ελλάδα και γιατί;

Μπορείς να βρεις όλες τις απαντήσεις στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών!

Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.



Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις αφιλτράριστες, αυθόρμητες και σουρεαλιστές συνεντεύξεις παιδιών, που μιλούν για τα χρήματα, στην εκπομπή Small Talk του Λάμπρου Φισφή.


Πάντως, αν δεν σου αρέσει η διαδικασία της πώλησης μπορείς απλά να χαρίσεις τα δημιουργήματά σου. Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια. Απλά αφαίρεσε το αντίτιμο.

Οι προτάσεις για τα προϊόντα στο μαγαζάκι και οι φωτογραφίες είναι από την Μυρτώ.

Ευχαριστούμε Μυρτώ!


184 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page