top of page
  • Writer's pictureΠαιδιά, μένουμε σπίτι!

Μπάρες με βρώμη και κουβερτούρα!

Updated: May 13, 2020


Στο blog "the εudεmonia", η Πόλα μας προτείνει τις πιο εύκολες, νόστιμες και σούπερ θρεπτικές μπάρες με βρώμη και σοκολάτα! Μπες εδώ για να δεις αναλυτικά τη συγκεκριμένη συνταγή!


Στη συνέχεια, αντίγραψε τα υλικά που χρειάζεσαι σε ένα χαρτί και πήγαινε στα ντουλάπια της κουζίνας σου να δεις αν υπάρχουν.

Σε ό,τι έχεις, βάλε τικ στη λίστα σου και σε ό,τι σου λείπει, βάλε Χ.

Μόλις τελειώσεις τον έλεγχο των υλικών, γράψε τη λίστα με τα υλικά που δεν έχεις και χρειάζεται να αγοραστούν! Δώσε τη λίστα σε κάποιον μεγάλο και μόλις έχεις όλα τα υλικά στο σπίτι, ξεκίνα τη μαγειρική!


Εκτέλεση:

  1. Τοποθέτησε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τις για λίγα δευτερόλεπτα ώσπου να γίνουν σαν σκόνη.

  2. Άδειασε τη βρώμη σε ένα μπολ, πρόσθεσε το ταχίνι και το μέλι και ανακάτεψε με μια κουτάλα (ίσως να χρειαστεί και με τα χέρια) ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη.

  3. Άπλωσε τη ζύμη σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα, σε πάχος περίπου 1-1,5 εκ.

  4. Λιώσε την κουβερτούρα μαζί με το ταχίνι και καβούρδισε λίγα δευτερόλεπτα τους σπόρους φαγόπυρου.

  5. Άπλωσε την κουβερτούρα πάνω στο μείγμα με τη βρώμη έτσι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο ώσπου να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.

  6. Όταν είναι έτοιμο, κόψε σε κομμάτια και αποθήκευσε τα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για περίπου 7-10 μέρες (αν προλάβει!)

Καλή επιτυχία!


Το ξέρεις ότι η βρώμη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή;

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέ-γματος Β (Β1, Β2 και Β3) και Ε η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή διαφόρων προϊόντων αρτοποιίας όπως κέικ, ψωμί και μπισκότα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Το ξέρεις ότι το φαγόπυρο είναι ένα δημητριακό με υψηλή διατροφική αξία; Είναι και αυτό πλούσιο σε βιταμίνες Β και Ε, ενώ περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. Συγχρόνως αποτελεί μια εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό υποκατάστατο κρέατος. Μάθε περισσότερα εδώ.


 

Τι πετυχαίνω με αυτή τη δραστηριότητα:

Αυτονομία, γευστική αναζήτηση, υγιεινή διατροφή

 

481 views0 comments
bottom of page